9 Infobase: het TopoAlbum informatie data bestand.

Top

Introductie
Scannen
GPS data
Beheren
Display
Album
Nieuwe kaart
Hoogte
Infobase
  Bewerkingen
  Mappen

De verzamelde informatie van afbeeldingen en foto's worden behalve in het TopoAlbum document ook opgeslagen in een bestand die we de Infobase zullen noemen. Het Infobase bestand dient om informatie, zoals de plaats en tijd van fotoopnames, in alle TopoAlbum documenten beschikbaar te maken, ook als b.v. de tracks waaruit de positie is afgeleid niet aanwezig is.

De infobase wordt up-to-date gebracht bij het bewaren van een document. Bij het beŰindigen wordt het infobase bestand naar de harde schijf geschreven. De informatie in de infobase wordt ge´ndexeerd met de bestandsnaam. Door een afbeeldingsbestand te hernoemen kan de infobase informatie van zo'n bestand niet meer gevonden worden. Met de in dit hoofdstuk beschreven dialogen kunt u de infobase bewerken, verouderde informatie verwijderen en nieuwe informatie toevoegen.

De belangrijkste toepassing van de Infobase dialogen is echter de mogelijkheid om de informatie uit de Infobase te gebruiken om de Exif informatie van een jpg bestand uit te breiden en te veranderen. Behalve plaats en (volledige) tijd informatie is het ook mogelijk een artiesten naam, fotografische en uitgevers auteursrechten en een afbeeldingsbeschrijving in de Exif informatie op te nemen.

Ook bevat de Infobase een classificatie van de afbeeldingen, net als de mappen of trefwoorden in TopoAlbum. De mappen van de Infobase kunnen in een document ge´mporteerd worden. De classificaties die dan in het document worden gemaakt worden dan automatisch in de Infobase overgenomen. Met het dialoog beschreven in 'Mappen' kunnen classificaties ook weer uit de Infobase worden verwijderd.