5.1 GPS tonen

Top

Introductie
Scannen
GPS data
Beheren
Display
  GPS tonen
  Kaart tonen
Album
Nieuwe kaart
Hoogte
Infobase

Waypoints, routes en tracks op de kaart

Het kaart paneel toont waypoints, routes en tracks. Welke waypoints, routes en tracks worden vertoond, en hoe die getoond worden, hangt van verschillende instellingen af.

Een waypoint kan getoond worden door een eenvoudige positie aanduiding en optioneel een naam of een icoon. Een route kan al of niet zijn naam of de route punt namen op de kaart vermelden. Ook kunnen de met de route geassocieerde waypoints worden getoond. Een track wordt met of zonder foto posities, geassocieerde routes en waypoints getoond.

Deze instellingen voor waypoints, routes en tracks zijn te wijzigen met de eigenschappen dialogen. Omdat dit nogal omslachtig is er een speciale werktuigbalk (de "toonbalk") om dit te vereenvoudigen. De handigste manier echter maakt gebruik van dubbelklikken in het explorer paneel.

Bij elkaar horende waypoints, routes en tracks zitten vaak in dezelfde map. De instellingen van de map bepalen of zijn inhoud al dan niet op de kaart wordt getoond. Door te dubbelklikken op een map in het explorer paneel wordt de inhoud getoond of juist verborgen. Mappen waarvan de inhoud getoond wordt hebben een dikgedrukte naam in het explorer paneel.

Voor waypoints, routes en tracks geldt iets dergelijks. Door deze te dubbelklikken in het explorer venster worden de verschillende instellingen doorlopen. Voor een track betekent dit bijvoorbeeld: toon met naam, toon met naam en foto locaties, toon met naam en geassocieerde objecten, toon met naam en foto locaties en geassocieerde objecten. De typografie van de naam in het explorer venster geeft een indicatie van de tooninstellingen (bijvoorbeeld vetgedrukt met sterretjes).

Toonbalk

Met de "toonbalk" kunt u de toon instellingen van de geselecteerde objecten wijzigen.

Van links naar rechts, toon de selectie, verberg de selectie, toon iconen van de selectie, verberg iconen van de selectie, toon namen van de selectie en verberg de namen van de selectie. Deze instellingen worden ook doorlopen door te dubbelklikken op een object in het explorer venster, en het context menu (rechter muisknop) en het "Bewerken" menu bieden deze functionaliteit.

Zoekbalk

Om een waypoint, route of track te vinden kan soms moeilijk zijn, vooral als er al veel gegevens op de kaart staan. Hiervoor is de "zoekbalk" van nut.

Het linker deel van deze balk is het zoek patroon veld. Hier typt u wat u wilt zoeken. Een ster (*) staat hier voor nul of meerdere letters. Zo typt u 'D*T' om te zoeken naar alle gegevens waarvan de naam begint met een 'D' en eindigt met een 'T'.

Het rechter deel van deze balk wordt gevuld met een lijst van alle objecten die zijn gevonden die voldoen aan het door u gegeven patroon. Voor het patroon 'D2*' vinden we bijvoorbeeld:

Hieruit kunt u de door u gezochte object selecteren. Om vervolgens de kaart om dit object te centreren kiest u 'Go'. Met 'Edit' verschijnt het "Eigenschappen dialoog".

Tijdbalk

De tijdbalk is een filter op welke GPS data in aanmerking komen om op de kaart getoond te worden.

Het linker veld is de oudste in aanmerking komende tijd en het rechter veld is de jongste in aanmerking komende tijd.